Forside / Børnehold

Børnehold

For børn og unge i alderen 4 - 12 år

Nybegyndere

Børnesvømning i Herning Svømmeklub har flere forskellige mål alt afhængig af hvilket niveau man undervises på. Ens for alle holdene er det at vi arbejder ud fra Svøm Danmarks og DGIs anbefalinger til hvordan man underviser børn i Danmark i dag. Det tilstræbes kraftigt at alle Instruktører har gennemgået en træneruddannelse enten via SvømDanmark eller via DGI.

Fælles for holdene er det at legen er et af de centrale elementer i undervisningen. Det er gang på gang bevidst at leg er en af hovedkræfterne i forhold til at lære at være i vandet. Når man har lært at være i vandet og trykt flytter sig rundt, er det ikke så svært at lære at svømme.

Begyndere

På begynderholdene er man nu blevet tryk ved at være i vandet og fokus skifter lidt fra sansestimmulering til mere at kunne arbejde med sin kropsposition i vandet. Der kommer gradvist mere svømning ind. De første forsøg på at bevæge sig i vandet handler om at have nogle gode benspark. Er man tryk ved at være i vandet og gode til at bruge sine ben er det ikke så svært at lære at svømme

Øvede

På de øvede hold kan man godt svømme forskellige stilarter - men måske ikke over så lange distancer. På de øvede hold vil der blive svømmet mere og mere, mens legen stadig er en central del i forhold til at lære og udvikle de kontrekte skillset som skal til for at blive god til at svømme.

Ungdomshold

Ungdomsholdene spænder over flere forskellige hold og finder sted i 25m bassinet. På disse hold finder man stadig børn som elsker at leje.

Børn m specielle behov

Vi har hold for børn som døjer med forskellige ting som ADHD, Autisme, svært over vægt eller sociale udfordringer

Mere end 900 glade svømmere

Børne - og Motionsafdelingen tilbyder svømmeundervisning til alle fra baby til pensionist, fra vandskræk til supermotionist, og vi har i dag ca. 900 svømmere i alle aldre fordelt på mere end 90 hold.

I Herning Svømmeklub er undervisningen delt op i 2 sæsoner om året. Der skal være tilmelding til holdene til både efterårssæsonen og forårssæsonen.

Som udgangspunkt følger undervisningen skolernes ferieplan, hvor der, som udgangspunkt, ikke er undervisning i skolernes ferier. Nogle hold fraviger lidt her fra.

 

Vores partner­skaber

Herning
Svømmeklub

Brændgårdvej 20
7400 Herning
© Herning Svømmeklub
CVR 28565011