Forside / Om HSK

Om Herning Svømmeklub

Mere end 1200 glade medlemmer i HSK

Herning Svømmeklub startede i 1936 som en del af HGF, Herning Gymnastik Forening, hvor svømningen foregik i Teglværksgraven. Klubben er vokset en del siden og har i dag et medlemstal på 1200 samt nogle af Danmarks bedste svømmefaciliteter.

Henover en årrække har klubben desuden set en positiv udvikling, og flere af vores svømmere deltager nu i nationale mesterskaber.

De fleste svømmere i Herning Svømmeklub er børn, men vi mener, at svømning er for alle og tilbyder derfor svømning fra babyer til seniorer - et tilbud der helt bestemt bliver benyttet.

Der er svømning til nybegyndere, øvede og folk med vandskræk, så klubben byder alle velkommen og giver dig muligheden for at blive tryg i vandet og udvikler dine svømmekompetencer.

Udviklingen af bredde og konkurrence-svømning i Herning Kommune

Et vigtigt nøgleord i Herning Svømmeklub er ’balance’, og vi vil fremme udviklingen af bredde – og konkurrencesvømmere i Herning Kommune. Vi bestræber os på at have en god balance mellem bredde – og konkurrenceafdelingen, så alle klubbens svømmere bliver løftet mest muligt.

Vi går op i, at Herning Svømmeklub er et rart sted at være for ansatte, frivillige og medlemmer, så alle får gode svømmeoplevelser. Værdierne i Herning Svømmeklub bygger, blandt andre, på åbenhed, nærvær, passion, disciplin og respekt.

Vi arbejder ud fra FN’s verdensmål om sundhed og trivsel, og vi vil fremme mental sundhed og velvære og udvikle mennesker – eller som vi kalder det, gode rollemodeller i et sundt miljø båret af kammeratskab, træning og dedikation, hvor værdierne udleves og opleves fra bassinkanten.

Et godt sammenhold

Vores svømmere skal bane vejen og vise de yngste, hvad det vil sige at være bevidst rollemodel i Herning Svømmeklub, så svømmerne har nogen at spejle sig i, og så sammenholdet i klubben bliver styrket.

Vi ønsker at gøre plads til endnu flere medlemmer og udbrede svømmesporten blandt børn og unge og dermed fremme sundheden blandt børn og unge i Herning Kommune.

I Herning Svømmeklub arbejder vi måske lidt utraditionelt i det, at vi ser foreningen som en virksomhed, der består af en bestyrelse og en administration, hvis mål er at skabe vækst og udvikling.

En af de ting, vi har valgt at gøre, er at frigøre frivillige kræfter og overlade de mindre spændende opgaver til administrationen. På den måde sørger vi for at kunne give den bedste service og køre en god og stabil drift samtidig med, at de frivillige får mere tid til de sjove opgaver, herunder klubbens fortsatte udvikling.

HSK & FN´s 17 verdensmål

Styrk mental sundhed

Vi fremmer mental sundhed og velvære gennem kammeratskab, træning og dedikation, hvor værdierne udleves og opleves fra bassinkanten.

Hjælp flere unge i arbejde, uddannelse og træning

Inden 2030 skal vi i betydelig grad nedbringe andelen af unge der hverken er i gang med arbejde, uddannelse eller træning. Med 1.200 medlemmer, 30 timelønnede trænerer og instruktører, samt 3 fastansatte er Herning Svømmeklub nu den største idrætsforening i Herning kommune. Medlemmerne rummer en stor bredde- og motionsafdeling samt en stærk konkurrenceafdeling med 76 konkurrencesvømmere fordelt på 4 hold.
Vores svømmepartnere

Historiske begivenheder

1936

I 1936 blev klubben grundlagt med udendørs træning i teglværksgraven og Herning Svømmeklub blev selvstændig underafdeling til Herning Gymnastik Forening (HGF)

1970 - 1980

I 1970 blev Herning Svømmehal opført og i 80erne tjener ”Vennerne” 1 mio. kr. gennem bingo og bankospil. Heraf gemmes 0,5 mio. kr. i jubilæumsfonden.

2014

I 2014 betaler Herning Svømmeklub 2 mio. kr. til opførelsen af Herning Svømmehals nye undervisnings- og 50-meter bassin. Nogle af landets bedste trænings- og stævnefaciliteter og klubbens hjemmebane.

2021

I 2021 bliver klubben gældfri, gennem stabile driftsoverskud siden 2014. Derudover får klubben overdraget midlerne fra jubilæumsfonden.

Vores nye logo hylder klubbens ikoniske hjemmebane, de stærke relationer til Herning og til Herning svømmehal.
Seneste nyt

Hold dig opdateret med seneste nyt

Vores partner­skaber

Herning
Svømmeklub

Brændgårdvej 20
7400 Herning
© Herning Svømmeklub
CVR 28565011