Forside / Konkurrenceafdelingen / Kost og ernæring

Kost og ernæring

Koststrategier for Herning Svømmeklub

Vi bestræber os på, at den enkelte udøver oplever et kontinuerligt og vedvarende arbejde med sportsernæring i løbet af deres tid i konkurrenceafdelingen.

Undervisningsmateriale og vejledninger læner sig op ad Fødevarestyrelsens officielle kostråd og publikationen om Aldersrelateret Træning fra Team Danmark.

Vi gør brug af eksterne sundhedsprofessionelle indenfor kost og ernæring til at udføre alt undervisning og vejlede udøvere. Arbejdet bliver planlagt i samarbejde med klubchefen og trænerteamet, så sammenhængen til træningen bevares.

Vi lægger stor vægt på læring og vejledning hos den enkelte udøver. Formålet er at skabe forståelse for kostens betydning og give udøverne redskaber til selvstændigt at kunne træffe de bedste valg.

Forældre er altid inddraget og oplyst om alle tiltag, der foregår i klubben. Tilbuddene er baseret på frivillighed, ligesom der hersker stor respekt for den enkeltes autonomi og selvbestemmelse over egen sundhed.

Vi tager afstand fra brug af alle former for præstationsfremmende midler. Vi mener, at et sundt og fornuftigt kostmønster, med den korrekte balance i forhold til energiindtag - og forbrug samt timing er det bedste for vores udøvere.

Brug af kosttilskud skal altid ske i dialog med træner, den sundhedsprofessionelle og forældre. Det skal ses som en udvidelse, hvis ikke normalkosten er tilstrækkelig.

Vores partner­skaber

Herning
Svømmeklub

Brændgårdvej 20
7400 Herning
© Herning Svømmeklub
CVR 28565011